Si EU donez

Vreau sa va atrag atentia asupra unei initiative laudabile, din punctul meu de vedere.
Este vorba de platforma Si EU donez, cu aplicatiile aferente disponibile pentru sistemele Android si iOS.
Scopul aplicatiei este unul pur umanitar. Si Eu Donez este prima platforma tehnologica dedicata donarii benevole de sange din Romania. Si Eu Donez isi propune sa aduca transparenta in sistem. Este important ca medicii sa nu se mai simta “cersetori” cand suna ca sa faca rost de sange pentru un pacient. E important ca rudele sa nu mai fie trimise sa-si aduca prietenii, cunoscutii, colegii de munca “pentru a umple frigiderele” cu sange la centrele de transfuzii.
Cu alte cuvinte, solutia functioneaza in 2 sensuri:
– daca esti donator ai optiunile de a dona unei persoane nominale sau de a dona unei persoane necunoscute cu aceeasi grupa sanguina cu a ta
– daca stii pe cineva (familie, prieteni, colegi) care are nevoie de sange, poti inregistra cazul tau in aceasta platforma, urmand ca acesta sa fie prezentat prin intermediul aplicatiei si retelelor de socializare catre eventualii donatori.
Tot cu ajutorul aplicatiei esti indrumat catre cel mai apropiat centru de unde ti se poate colecta sange, integrarea cu Google Maps fiind de bun-augur in acest sens.
Initiatorii proiectului sunt Alexandru Livadariu, Producator stiri, Co-Founder Si EU Donez si Marius Malaias, Project Manager, Co-Founder Si EU Donez. Fiecare a avut motivele si motivatiile personale pentru care a pus umarul la acest proiect. Important este ca acest proiect exista si functioneaza.
Pe site apar zilnic numeroase cazuri de persoane care au nevoie de sange, a caror viata depinde de sangele altora.
De asta spun ca lucrurile nu ar trebui sa se opreasca aici.
Nu stiu cat de cunoscut va este cazul campaniei de donare sange organizata in Brazilia in 2012 la care a participat si echipa de fotbal Vitoria.
In mod normal, culorile echipamentului echipei de fotbal Vitoria sunt rosu si negru, insa pentru aceasta campanie, au ales sa schimbe culorile in alb si negru, lucru inacceptabil pentru suporterii fanatici ai acestei echipe. Suporterilor li s-a spus ca pentru a-si recapata vechile culori, acestia trebuie sa doneze sange. Pe masura ce sangele donat se acumula, culoarea rosie revenea pe echipamentul de joc.

doneaza sangeNu spun ca acest lucru este posibil si la noi (si in fond de ce nu?), spun doar ca platforma SI EU donez trebuie sa fie doar un inceput si lucrurile nu ar trebui sa se opreasca aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>