Problema cainilor maidanezi

Dincaine_rau start trebuie sa mentionez faptul ca sunt un iubitor de animale in general si un iubitor de caini in special. Am avut caini, mai multi, toti la apartament. I-am scos afara, le-am dat de mancare, le-am dat medicamente cand a fost cazul si i-am deparazitat periodic. Am incercat sa-i dresez, cu unii am avut succes, cu altii nu prea. Pe toti i-am iubit in egala masura si daca imi amintesc bine, pentru toti am plans cand ne-am despartit.
Ce se intampla acum in tara si in special in Bucuresti cu cainii maidanezi nu gasesc ca este normal.
Pot fi acuzat de subiectivism in tratarea problemei cainilor strazii prin prisma faptului ca sunt si eu parinte al unui copil mic si sincer, nu pot si nici nu vreau sa-mi imaginez cum as reactiona eu in locul parintilor copilului ucis saptamana trecuta.
Cazul micutului omorat saptamana trecuta nu este singular. Imi amintesc ca si acum cativa ani au mai murit niste persoane (unele chiar de cetatenie straina) muscate de cainii maidanezi.
Sa fim clar intelesi, NU este vina cainilor. Ei sunt niste animale care trebuie sa-si satisfaca nevoile de baza, printre care si foamea. Nu este un secret ca cei care ajung infometati se inraiesc. Cum numarul lor a crescut ingrijorator in ultimii ani, este si logic ca multi dintre acestia sa fie infometati.
Cred ca vinovati pentru evenimentele neplacute cauzate de cainii strazii suntem toti. Eu, voi, Oprescu, Ponta, Basescu, ONG-uri…toti.
De ce eu si voi? Pentru ca i-am votat, i-am votat in cunostinta de cauza. Nu sunt la primul mandat, am vazut ca nu se intampla nimic, si cu toate astea, i-am votat.
De ce este vinovat Oprescu? Pentru ca a dat dovada de incompetenta crasa. Personal, mi-e jena ca l-am votat (daca-mi amintesc bine). Mai este vinovat si pentru faptul ca nu si-a asumat responsabiltiatea pentru partea lui de vina. Mai mult, incearca sa taraganeze lucrurile organizand un referendum? Pentru ce avem nevoie de referendum? Cainii omoara oameni pe strazi. Nu inteleg unde ne putem da cu parerea. Si asta pe banii minicipialitatii. Poate aplica Legea 391/2006 ca specifica eutanasierea cainilor neadoptati dupa 7 zile.
Pentru ca Oprescu sa dea dovada de verticalitate, adica exact calitatea pe care sustine ca o poseda cu atata inversunare, ar trebui sa-si dea demisia. Este un mic gest, umil, care demonstreaza ca a fost depasit de evenimente.
De ce sunt vinovate ONG-urile? Pentru ca au spalat bani nefacand nimic in ceea ce priveste obiectul lor principal de activitate. Sper ca in urma acestor evenimente, Garda Financiara sa-si faca datoria. Nu este posibil sa nu poti justifica 95% din buget, incadrandu-l contabil la “alte cheltuieli”.
De ce sunt vinovati Ponta, Basescu si restul? In ciuda tragediilor intamplate in trecut, au inchis ochii, preferand sa adopte o atitudine care le-a adus voturi. Au taraganat legea din 2007, lege declarata intre timp neconstitutionala.
Ce cred eu ca ar trebui sa se intample acum:
1. sa fie votata legea in Parlament prin care toti cainii maidanezi sa fie adunati de pe strazi – actiune la nivel national. In cazul acesta va exista un cadru legislativ clar. In plus ar trebui specificat clar pedepsele pentru cei care nu se achita de indatoririle infierii acestor animale
2. sa fie cazati in adaposturi speciale care sa fie in responsabilitatea ONG-urilor. Nu poti gestiona bugete de milioane de euro fara pic de responsabilitate
3. dupa o perioada stabilita (7,14,30 zile) cei care nu au fost adoptati sa fie eutanasiati. Fara castrare, fara cipuire.
4. monitorizarea celor care au adoptat animale din adaposturi

Pe toata aceasta perioada sa existe campanie media agresiva care sa ne reaminteasca faptul ca nu traim intr-o jungla, iar familia si copiii nostri ar trebui sa primeze in fata unor animale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>