Barclays – NFC intr-o bratara

Legat de ce le spuneam celor de la wall-street.ro in interviul de aici, lucrurile nu stau pe loc in domeniile tehnologiei si al bankingului.
Banca britanica Barclays a lansat o metoda de plata ce are la baza tehnologia NFC implementata intr-o bratara.

barclays
Conform articolului, produsul numit bPay permite plata NFC la numeroase puncte de vanzare din Marea Britanie printre care cafenele, puncte de vanzare ziare si reviste, etc.
Bratara functioneaza asemanator unui e-wallet si permite tranzactii in limita a 20 GBP per tranzactie. Pentru acest tip de tranzactii nu este necesara introducerea codului PIN.
Produsul a fost testat in pilot la 2 evenimente, British Summer Time Music Festival si London Pride unde detinatorilor le-a fost permis accesul in locatii si plata mancarii si a bauturii.
Conform statisticilor, in Marea Britanie sunt aproximativ 300.000 de terminale POS care accepta plati contactless, terminale la care se poate plati si cu aceasta bratara. Mai mult, in Londra va fi permisa si plata transportului in comun prin tehnologia contactless pana la finalul acestui an.
In Romania, produse similare au fost lansate de Garanti sau BRD sub forma unor stickere. Estimez ca local sunt prezente un numar de aproximativ 7000 de terminale POS care permit plata prin tehnologic contactless, plati de valoare mica fara introducerea codului PIN. Se estimeaza ca pana la finalul anului, numarul de terminale POS contactless sa creasca cu 50%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>